FAQ: Tips til at blive den perfekte Lolita

Post generelle ting om GL

FAQ: Tips til at blive den perfekte Lolita

Indlægaf Zarsu » 21. feb 2007, 14:47

Mig og Stelala har valgt at lave den ”guide”, fyldt med tips og idéer, som er meget gode og nyttige til et godt fundament for enhver Lolita.

Oversigt:
Generelt om udseende
Hår guide
Makeup guide
Generelt om tøj
Lolita klædeskab
Kjoler/nederdele
Skjorter/trøjer
Undertøj
Korset
Sko
Strømper
Hårpynt
Tasker
Overtøj
Andet tilbehør


Hvis du har nogle rettelser til noget af det vi har skrevet så fortæl os det endelig i en PM!

Vi har selv skrevet det hele, så hvis du vil bruge det så vær sød at give os kredit for det, tak!
Alle billederne stammer fra Gothic Lolita Bible, Gothic & Lolita Beauty og div. mærkesider.
Senest rettet af Zarsu 21. feb 2007, 15:22, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Zarsu
Site Admin
 
Indlæg: 2203
Tilmeldt: 9. dec 2006, 17:30
Geografisk sted: Aalborg, Danmark

Generelt om udseende

Indlægaf Stelala » 21. feb 2007, 14:48

Hud – Pas på din hud! Tag solcreme på når du går ud på en solrig dag(uanset om du har lys eller mørk hud). Husk at se efter en solcreme med netop den solfaktor din hud har brug for!
Det er også en god idé at rense din hud hver aften inden du går i seng(få hjælp til at købe de rigtige produkter til din hudtype i fx Matas), men hvis du ikke har tid til dette kan du også nøjes med at vaske hovedet i vand hver morgen og derefter påføre en daglig fugtigheds creme.
Hvis du vil bruge en foundation eller pudder så sørg for at den passer til din hud! Det ser ikke alt for godt ud hvis din foundation/pudder enten er for lys eller mørk til din hud.
Hår & frisure – Håret er et vigtigt element for at få det rigtige look. Pas på dit hår, vask det med noget ordentligt shampoo og balsam, børst det hver dag og få spidser studset i ny og næ så det ikke ser ødelagt ud. Hvis du ikke selv synes at dit hår er specielt egnet til Lolita kan du altid købe parykker!
Neglelak – Neglelak er et sødt pust til Lolita og en lækker detalje – hvis den bæres ordentligt. Gammel, smuldret neglelak er ikke elegant at se på. Det er for eksempel sorte negle til en lyserød kjole heller ikke.
Makeup - Alle j-rock og Gothic&Lolita Bible billeder er blevet redigeret utroligt meget – hvilket får, for eksempel ekstremt overdrevet makeup eller meget dyster makeup, til at se godt ud på personerne/modellerne. Det kan virke okay på billeder, men i virkeligheden ser det ofte bare uorganiseret, tilfældigt og sjusket ud. Så pas på med ikke at tage for meget makeup på!
Sort makeup generelt – Pas nu på med den sorte makeup. Lolita går ud på at være uskyldig og sød, og det er man bestemt ikke med en masse sort eyeliner rundt om øjnene eller ned af kinderne.
Sort læbestift - Det er kun Mana, der kan male sine læber sorte, tage meget sort makeup omkring øjnene, trække i Lolita tøj og blive accepteret i det – fordi han er en musiker, og det er hans image.
Senest rettet af Stelala 21. feb 2007, 19:14, rettet i alt 1 gang.
I has blog. Blog is liek.. shopping, reviews, my lief..
Brugeravatar
Stelala
 
Indlæg: 516
Tilmeldt: 9. dec 2006, 17:33

Hår guide

Indlægaf Zarsu » 21. feb 2007, 14:50

BilledeBilledeBillede
Billede 1 & 2: To hestehaler. Billede 3: Hime cut.

Til det lange hår:
Enkelt hestehale - Den enkleste og letteste frisure at sætte. Man sætter bare håret i en hestehale, og så kan man enten have store slangekrøller eller mere løse krøller.
To hestehaler – Meget populær for det mere barnlige og nuttede look, ofte brugt til Sweet Lolita. Man laver en hestehale på hver side af hovedet. Igen kan man have både slangekrøller eller mere løsekrøller, efter smag.
Hime cut – En meget elegant frisure til det glatte hår, og er mest brugt til Hime Lolita eller det mere modne look. Noget af sidehåret bliver klippet så det passer til kinderne og ”indrammer” ansigtet imens det bagerste hår enten hænger løst eller bliver poof’et lidt på en 60’er måde.

BilledeBillede
Billede 1: "Gryde" klippet. Billede 2: Kort Hime cut med krøller.

Til det korte hår:
”Gryde” klippet – Til kort hår er det meget sødt, hvis håret er klippet helt lige så det nærmest indrammer ansigtet.
Krøller – Hvis man dyrker en af de sødere stile er krøller perfekt til det kortere hår. Det får håret til at se mere fyldigt ud og mere elegant.

Alle disse frisurer er selvfølgelig bare forslag og idéer, så prøv dig frem for at finde ud af hvilket slags hår, der klæder dig! Men pas på med for vilde frisurer og hårfarver, da de lette går over og bliver visual-kei eller Punk Lolita i stedet for så mange andre Lolita genrer.
Senest rettet af Zarsu 21. feb 2007, 16:06, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Zarsu
Site Admin
 
Indlæg: 2203
Tilmeldt: 9. dec 2006, 17:30
Geografisk sted: Aalborg, Danmark

Makeup guide

Indlægaf Stelala » 21. feb 2007, 14:50

BilledeBilledeBilledeBillede
Billede 1 & 2: Sweet Lolita. Billede 3 & 4: Gothic Lolita.

Makeup er aldrig et krav, men kan ofte hjælpe en Lolita til at se meget smukkere ud!
Husk at ofte er mindre mere!

Foundation og/eller pudder er et godt grundlag hvis du ikke har perfekt hud, og kan ofte få dit ansigt til at se friskere ud.

Sweet Lolita:
Til de søde og ungdommelige stile er det bedst med let og lys makeup!
Til øjnene kan sort eller brun mascara bruges, og hvis du absolut vil bruge eyeliner er en lysere farve langt bedre end sort! Både øjenskygge og eyeliner skal bruges meget forsigtigt, helst tæt omkring øjet og i farver som f.eks. lysebrun, hvid, lyseblå eller lyserød afhængig af dit tøj.
Læbestift eller lipgloss kan også bruges, men husk altid at vælge farver der matcher dit tøj og hudfarve. Transparente, lyserøde, eller mere røde farver er de mest normale valg og kan matches med det meste indenfor Sweet og Classic.
Til sidst er der kinderødt – rouge/blush – der er et super godt touch til søde genrer! Vælg en diskret og passende farve du kan lide, og påfør det let langs kindbenene, aldrig i runde cirkler!

Gothic Lolita:
Selvom det kaldes Gothic, skal du passe meget på med de sorte farver! En mørk brun er oftest langt mere elegant.
Sort mascara og en let eyeliner er acceptabelt, men igen skal det holdes tæt til øjet sammen med øjenskyggen. Farver kan f.eks. være mørke lilla, blå eller grå toner.
En transparent lipgloss er godt til det mere ungdommelige Gothic, men hvis du vil se mere voksen ud kan mørkere farver som en dyb rød gøre underværker! Der er mange forskellige toner læbestift, så find noget der passer dig bedst.
Kinderødt bruges mere sparsomt og i mørkere farver, men kan også hjælpe med at give dit ansigt mere form og fremhæve dine gode sider.


Stadig under opbygning!
Senest rettet af Stelala 16. mar 2007, 01:57, rettet i alt 1 gang.
I has blog. Blog is liek.. shopping, reviews, my lief..
Brugeravatar
Stelala
 
Indlæg: 516
Tilmeldt: 9. dec 2006, 17:33

Generelt om tøj

Indlægaf Zarsu » 21. feb 2007, 14:51

Tøjet skal passe – Orienter dig ordentligt om tøjets størrelse inden du køber det – der er ikke noget værre end at købe noget tøj, som er for lille eller stort til at man kan passe det.
Farver – Nogle farver matcher dig, andre gør ikke. Find ud af hvilke farver du føler dig trygge ved, og hold dig fra dem, der ikke klæder dig.
Når du matcher tøj skal du også være forsigtigt med farverne. Det harmonerer nemlig ikke for godt hvis du for eksempel har en hvid skjorte, hvid headdress, hvide strømper, hvide sko, en grøn kjole og så en pink cardigan på. Farverne skal passe sammen og skabe balance, ikke strides om at fange tilskuerens blik.
Tøj i større størrelser – Hvis man ikke er lige så lille og slank som en japaner er der stadig håb for at man kan købe noget mærketøj, som man kan passe. Det skal bare have shirring over bryst, ryg eller mave – shirring gør at kjolen kan strække sig utroligt meget. Et eksempel er hér, hér og hér.
Brugeravatar
Zarsu
Site Admin
 
Indlæg: 2203
Tilmeldt: 9. dec 2006, 17:30
Geografisk sted: Aalborg, Danmark

Lolita klædeskab

Indlægaf Stelala » 21. feb 2007, 14:52

Og nu til en lille guide til Lolita tøj, og hvordan man kan bygge sit klædeskab op!
Lolita klædeskabet:
Kjoler/nederdele
Skjorter/trøjer
Undertøj
Sko
Strømper
Hårpynt
Tasker
Overtøj
Andet tilbehør
I has blog. Blog is liek.. shopping, reviews, my lief..
Brugeravatar
Stelala
 
Indlæg: 516
Tilmeldt: 9. dec 2006, 17:33

Kjoler/nederdele

Indlægaf Zarsu » 21. feb 2007, 14:53

BilledeBilledeBilledeBillede
Billede 1: En jumperskirt. Billede 2: En one-piece. Billede 3 & 4: Nederdele.

Kjoler og nederdele:
Dette vil selvølgelig optage den største del af en Lolita’s garderobe, da det er noget der straks kan blive defineret som Lolita. Selv en rimelig simpel nederdel og en trøje kan være Lolita!
Vælg ting i farver du kan lide og let kan matche med andre ting du har eller har tænkt dig at købe snart. Tænk også på hvornår du vil/kan have den på, og om det vil være for koldt, varmt eller upraktisk på andre måder.
Brugeravatar
Zarsu
Site Admin
 
Indlæg: 2203
Tilmeldt: 9. dec 2006, 17:30
Geografisk sted: Aalborg, Danmark

Skjorter/trøjer

Indlægaf Stelala » 21. feb 2007, 14:53

BilledeBilledeBilledeBillede
Billede 1 & 2: Skjorter. Billede 3 & 4: Cutsews.

Skjorter og trøjer:
En god skjorte er en rigtig god ting at eje, og kan matches med næsten alt. Vælg en farve der passer til dine kjoler/nederdele, og helst ikke for mange ting foran så det buler når man har den under en kjole. En skjorte med ærmer der kan tages af er også ideelt, da den så kan bruges året rundt.
Trøjer, også kaldet cutsews, er også gode at have og fås i mange forskellige former.
Nogle er ligesom almindelige T-shirts med print, andre er mere formelle og minder om skjorter.
Cutsews er et rigtig godt valg til casual stilen, eller når skjorter er for varme/kolde.
Senest rettet af Stelala 21. feb 2007, 14:54, rettet i alt 1 gang.
I has blog. Blog is liek.. shopping, reviews, my lief..
Brugeravatar
Stelala
 
Indlæg: 516
Tilmeldt: 9. dec 2006, 17:33

Undertøj

Indlægaf Zarsu » 21. feb 2007, 14:54

BilledeBilledeBilledeBillede
Billede 1: Eksempel på en god petticoat. Billede 2: Dårlig petticoat. Billede 3 & 4: Bloomers og drawers.

Lolita undertøj:
En god petticoat er et must for enhver Lolita! Den idelle petticoat har en klokke-form og er af et godt materiale som holder nederdelen eller kjolen oppe hele dagen. Lad være med at vælge en der er for lang, da den ikke skal kunne synes under tøjet. Du skal heller ikke vælge en der har for meget poof forneden, da mange ikke-lolita petticoats næsten går opad ved kanten!
Bloomers er også en vigtig del af en Lolita’s klædeskab. Bloomers er som små korte bukser at have på under sin petticoat, og gør at man ikke skal være bekymret hvis det blæser eller man falder eller lignende, ingen får dit undertøj at se hvis du går med bloomers!
Samtidigt holder de dig varm om vinteren, specielt hvis du vælger nogle lidt længere bloomers – ofte kaldet drawers.
Brugeravatar
Zarsu
Site Admin
 
Indlæg: 2203
Tilmeldt: 9. dec 2006, 17:30
Geografisk sted: Aalborg, Danmark

Korset

Indlægaf Stelala » 21. feb 2007, 14:54

BilledeBillede
Billede 1: Et korset. Billede 2: Et underbust korset.

Korset:
Et korset er en god ting at eje som Lolita, hvis man ikke naturligt har en 66 cm talje(målt ved navlen) eftersom de fleste mærker laver tøj i japansk størrelse, som er noget mindre end standardstørrelsen her i Europa. Så behøver man ikke gå grædende i seng hver aften, fordi man ikke kan passe sin favorit mærke nederdel eller kjole.
Husk dog på at korset også er en form for undertøj, så med mindre du går efter en mande-stil eller Ero, burde de holdes under tøjet!
I has blog. Blog is liek.. shopping, reviews, my lief..
Brugeravatar
Stelala
 
Indlæg: 516
Tilmeldt: 9. dec 2006, 17:33

Næste

Tilbage til Generelt

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

cron