FAQ: Kigurumi

Post om andre japanske modestile

FAQ: Kigurumi

Indlægaf Zarsu » 11. sep 2010, 19:42

Artiklen er originalt skrevet til CosMag, og er udgivet i CosMag #6.

Du har sikkert set dem før, og undret dig over hvad de hedder og hvor du selv kan anskaffe dig en. Navnet på disse dragter er ”kigurumi” – kigurumi består af ordene 着る (kiru: at have på) og 縫いぐるみ (nuigurumi: tøjdyr). Som navnet i sig selv hentyder til, går stilen ud på at have et stort tøjdyr på, som en heldragt. Stilen opstod tilbage i Tokyo i 2003, hvor piger, der brugte meget tid i bydelen Shibuya gerne ville have noget behageligt tøj at gå rundt i. De købte billige dyre-kostumer i fest butikker, og stilen blev hurtig populær. Dragterne portrætterer ikke kun dyr, men også f.eks. anime maskotter og Disney figurer. Nogle af de mest populære kigurumi’er er f.eks. Pikachu og Stitch.

Billede Billede Billede Billede


Ordet “kigurumi” er dog både en betegnelse for de søde dyre-dragter, og for de mere skumle anime-dragter, hvor man bærer en full-body suit og en anime maske, for at imitere en anime karakter. For at skabe mindre forvirring bliver anime-kigurumi’erne ofte kaldet ”animegao” og dyre-kigurumi’erne ”kigurumin”.

Billede
Folk klædt i animegao's.


En dyre-kigurumi er en form for pyjamas, som tidligere beskrevet; en heldragt. Den har ærmer, ben og en hætte. Den åbnes foran, oftest med knapper. På hætten er ansigtet på figuren, som dragten skal forestille. Der er ofte søde detaljer, f.eks. vil en katte-kigurumi have en hale bagpå. Overordnet findes der to versioner af kigurumi’erne: vinter version og sommer version. Vinter versionen er lavet af fleece stof, som er dejligt tykt og varmt. Sommer versionen af lavet af det tyndere frotté, der gør den køligere og mere behagelig at bære på en varm sommerdag. Dragterne er også designet til at sidde løse, og er derfor rigtig store i omkredsen. De kan dog godt fås i flere forskellige størrelser, men de mest normale er 150 cm og 170 cm i højden.

Billede Billede Billede Billede

Billede Billede


Igennem det sidste års tid er kigurumi’er begyndt at blive rigtig populære i det danske Japan-miljø, og man kan efterhånden ikke besøge en dansk convention uden at se andre deltagere gå rundt i deres kigurumi’er.

Men hvor anskaffer man sig disse søde dragter, spørger du?

I Japan kan dragterne købes i forskellige butikker, men for os, der ikke er så heldige at bo i Japan findes der et lige så godt alternativ; internettet. Der findes adskillige sider, som sælger kigurumi’er og sender dem til Danmark. Priserne ligger som oftest imellem 200-400 kr. inklusiv forsendelse.

Kigu - En engelsk side, med et begrænset udvalg af kigurumi’er.
EuroGal - En japansk privat-person. Hun tager også imod forespørgsler.
Capsule Tokyo - Siden har et stort og varieret udvalg af kigurumi’er.
Akinaiblog - På denne side finder du næsten alle de kigurumi’er, der er lavet.
Brugeravatar
Zarsu
Site Admin
 
Indlæg: 2203
Tilmeldt: 9. dec 2006, 17:30
Geografisk sted: Aalborg, Danmark

Tilbage til Street Fashion

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

cron