FAQ: Overlev i Japan guide!

Post generelle ting om Japan

FAQ: Overlev i Japan guide!

Indlægaf Yuna » 25. aug 2009, 17:03

Jeg har brugt lidt tid på at lave en lille overlevelses guide til Japan. Dog kan jeg ikke garantere at den virker til HELE Japan, jeg kommer ikke rigtig udenfor Tokyo.
Den vil ikke komme til at indeholde nogle attraktioner der bare skal ses, dem må I selv finde. Kun nogle gode råd osv. som vil gøre din ferie eller andet ophold lettere!


Narita airport:
Er den lufthavn i Tokyo hvor du sandsynligvis vil lande og lette fra. Det er den lufthavn som har internationale fly! Indlands fly flyver fra Haneda airport, så den vil jeg ikke beskæftige mig med, da jeg kun har været der én gang.

Der er mange muligheder for at komme fra Narita airport til midt Tokyo. Men det tager lang tid!

Taxi: Er en RIGTIG dårlig idé, der er ca. 60 km at køre og det koster ca. 50 kr. pr 2 km at køre med Taxi. Så hold dig fra det!

Lufthavnbusser: Er super lette og igen super dyre! De er virkelig komfortable at rejse med, men jeg syntes ikke prisen gør op for det!

Narita express: Toget stopper kun på nogle få stationer, og er et ret hurtigt tog. Der er god plads og det kræver pladsreservation. Som kan købes i lufthavnen! Men det er stadig en dyr løsning!

Keisei skyliner: Tager ca. en time. Den kræver pladsreservation, som kan købes på stationen i lufthavnen. Du skal stå af på Nippori eller Ueno station, og derfra kan du tage JR Yamanote Line til dit bestemmelses sted.

Keisei Limited express: Tager ca. 70 min. Den kræver ingen plads reservation og koster kun 1000 yen. Det er den absolut billigste måde at rejse på. Skift på Nippori eller Ueno station og tag JR Yamanote line til dit bestemmelses sted.
Pas på med at tage andre end Limited express! Jeg kom til at tage Keisei local engang og måtte side over 2 timer i tog kl 6-8 om morgnen. Det var et helvede!
Så lad være med det!

Tog transport:
Togene stopper med at køre ca. 2 om natten og starter igen kl. 4-6 an på hvor i Tokyo du befinder dig og hvilken linje du skal med. Tjek på din lokale station!

Tokyo og ud i resten af landet: Det er dyre at rejse udenfor Tokyo end det er at rejse til Korea! Så jeg har ikke selv prøvet det. Billetter kan købes på de stationer hvor toget du skal med kører fra!

Tog i Tokyo: Er du turist vil du komme til at bruge JR Yamanote Line rigtig meget, den kører rundt i midten af Tokyo. Skal du ud på andre eventyrer og skal skifte tog, er det en rigtig god idé at skrive stationere, liner osv ned.

Tog kort: Du kan prøve dig frem med kortene på stationerne. Men i langt de fleste tilfælde er de på japansk. Hvilket ikke hjælper mange danskere!
Hvis du bor hos Sakura House på den ene eller anden måde, kan du spørge dem om et tog kort. De har deres eget speciel lavet kort, på engelsk!
Eller du kan være fræk og tage forbi Sakura House office og spørge om du må få sådan et kort!

Rejseplanen i Japan: Kan bruges til hele Japan! Den er rigtig let at bruge, du får flere valg muligheder for transport og forskellige priser!
Train Route Finder findes hér !

Suica: Selv opgav jeg hurtigt at købe billet til hvert tog, fordi det tager lang tid og igen skiltene er på Japansk!
Men frygt ikke! Find en kiosk på stationen og spørg om du kan købe et Suica Card!
Det koster 2000 yen. og du får vidst 1000 yen start transport penge på dit kort!
Du kan sætte penge ind på dit kort ved billetautomaterne hvor der er et billede af et suica kort! Super let, og du skal aldrig mere tænke over at købe en billet!


Kommunikation:
Jeg er virkelig dårlig til at snakke japansk, men forstår det. Faktisk er det intet problem, i Tokyo er folk blevet MEGET bedre til at kunne tale engelsk på kun et år!
Jeg kender endda folk som har boet her i næsten 30 år, og de snakker næsten ikke japansk. Men klarer sig udemærket alligevel!
Men armfagter og gode maner bør være på sin plads!

Manerer: Lær de mest basale japanske manerer. Husk at landet er meget forskelligt fra Danmark, og det er vigtig at opføre sig pænt. ISÆR som udlænding.

Sprog: Igen du behøver ikke de store kundskaber! Brug dit hoved og opfang hvad folk prøver at fortælle dig. Lær dig at sige *undskyld*, *tak*, *Undskyld, taler de engelsk?* og *undskyld, det forstår jeg ikke*. Kan du indlede en samtale med dette, er det meget lettere at få en samtalen til at køre på engelsk derfra!

Skrifttegn: Er svære, især kanji! Kan du nogle er du heldig, for det gør dit liv meget letter hvis du kan læse HVAD det faktisk er du skal til at købe. Kan du ikke skrifttegn må du kigge på billeder og være forberedt på at spilde nogle penge.


Mad:
Du kan finde mad alle steder i Tokyo! Det får mig til at undre mig over hvordan japanere kan være så slanke, haha :D

Convenient stores: Er alle steder! Du finder bare den nærmeste og køber hvad du skal bruge.

Supermarkeder: Du kan tage de store og dyre, med et rigtig flot udvalg og gode kvalitets varer i kælderen på de fleste stormagasiner!
Eller du kan tager en mindre fancy en ned af en lille sidegade. Udvalget kan osse være godt og prisen er billigere!

Vestlig mad: Er muligt at finde, du skal bare lede længe nok! Selv er jeg helt vild med de små butikker i Shimo-Kitasawa. Du kommer aldrig til at savne rugbrød eller skumfiduser igen!

Restaurants: Svinger meget i pris, alt efter hvad du skal have! Du kan tage de flotte i Ginza eller Omotesando og få dig et virkelig kvalitets måltid!
Eller du kan igen gå ned af de små sidegader og finde en billig restaurant. Dog er risikoen her at de ikke har et engelsk menu kort eller taler engelsk. Men prøv dig frem og vær modig !Dates:
Er du pige vil du meget sandsynligvis blive stoppet på gaden hvis du går alene. Enten af en gammel mand som vil betale dig for en date eller en ung fyr som vil 'pick-you-up'. Jeg anbefaler så absolut kun at gå med de gamle mænd hvis de betaler dig 10.000 kr. +. Hvilket aldrig sker! Og de unge fyre på gaden skal du heller ikke gå med.
Jeg fik mig en ret god snak med en af de fyre som stopper piger på gaden, han mente at: *Man skal ikke gå med nogen af dem! Japanere er sindsyge og du ved aldrig hvornår de rapeer dig!*. Vældig pæn tale han fik holdt, haha!

Mord: Der sker faktisk tit mord på udlændinge her! Så vær forsigtig. Det kommer aldrig rigtig ud i de udenlandske medier, fordi det er jo bare 'gaijins' !
Men pas på, gå ikke med nogen hjem du ikke kender! Og pas i det hele taget godt på dig selv!

Undgå en på gaden: Det er meget simpelt, Kig ned i jorden og sæt farten op. Det er det eneste nej de forstår!

Er du derimod dreng har du fordelen at de fleste japanske piger syntes at udlændinge er lækre! Jeg har ikke hørt om udenlandske mænd som er blevet myrdet eller andet. Så jeg regner med at det er sikkert nok.

Penge:
Japan er mest et kontant land. Så hæv penge hjemmefra i Forex hvor det er gratis i stedet for hér !

Kort: Langt de feste kort kan bruges i butikker, dog ikke i alle butikker. Så se dig godt for.
Ellers er et mastercard virkelig en god idé at tage med! De fleste steder kan man nemlig kun hæve penge med dette vestlige kort!

Forhør dig med din bank regler inden du tager afsted, så du ikke løber ind i problemer på vejen!

Mobiltlf.:

Nettet: I langt de fleste tilfælde kan du leje en hjemmefra og få den sendt til dit hotel, eller lejlighed.
Søg på google og læs reglerne for det firma du vælger.

Sakura House: De hjælper snart en med alt! Jeg overvejer om man osse snart selv behøver købe ind mere?
De har en speciel mobil service, som er langt billigere end de fleste du finder på nettet. Så hvid du bor ved dem, så skriv en mail eller ring, og spørg om de kan hjælpe dig!


Lejligheder:
Du kan finde rigtig mange lejligheder på nettet, som tilbyder lejligheder til udlændinge.

Sakura House: Er den dyreste, men osse den mest sikre og nemmeste løsning!

Tokyo City Apartment: Tror jeg ærligtalt at jeg hader! De snyder, kræver flere penge end aftalen. Og de kan absolut ikke finde ud af klokken! Har du problemer vil de sandsynligvis ignorere dig.
Jeg anbefaler at holde sig lang væk fra dem!

Japansk lejlighed: Du kan være heldig igennem nogle kontakter du møder eller allerede kender at kunne leje et værelse et sted. Eller dele en lejlighed! Er bofællen god vil jeg klart anbefale dette, for det er SÅ meget billigere!Det var hvad jeg lige kunne komme i tanke om! Jeg vil sandsynligvis opdatere og har de spørgsmål eller tilføjelser - vil jeg finde ud af informationerne og sætte dem op her!

Håber det kan hjælpe bare nogle enkelte!
Blog: Sky High Heels

Formspring: Yuna1699
Brugeravatar
Yuna
 
Indlæg: 729
Tilmeldt: 10. dec 2006, 19:23
Geografisk sted: Aalborg

Re: Overlev i Japan guide!

Indlægaf gurashiera » 25. aug 2009, 22:37

Virkelig god guide! Du har en masse ting med jeg kan nikke genkende til fra da jeg var dernede, folk kan helt sikkert bruge det her til noget! (;
Brugeravatar
gurashiera
 
Indlæg: 296
Tilmeldt: 3. maj 2008, 17:15
Geografisk sted: København

Re: Overlev i Japan guide!

Indlægaf Mikan » 26. aug 2009, 10:34

Jeg elsker også butikkerne i Shimo-Kitazawa *___* (boede i gå-afstand derfra.. yay)


Jeg anbefaler også at man køber et suica kort. Mener at man får for 1500 yen på det når man køber det. Man scanner det på stationerne når man går ind og ud, så man netop ikke behøver købe billet. Du behøver ikke engang ta kortet op af din pung - Pungen kan bare ligges på scanneren, eller man kan købe en suica-card-holder som mange japanere har. VIrkelig nem og fantastisk løsning som virkelig burde indføres i andre lande også.
I nogle combinis (convinience stores) kan du også betale med kortet, men det er nok kun nødvendigt hvis du ingen kontanter her eller hvis du har penge tilovers på kortet når du skal hjem.

Hvis man vil lege mobiltlf via nettet anbefaler jeg G-call, da det er det billigste jeg har fundet so far. Har brugt dem en gang selv. Ellers har jeg været bosat i Japan og selv købt mobil. Man kan IKKE købe en mobil hvis man er turist i Japan.

Og brug den rejseplan som der er postet link til! Den er fantastisk! Den fås også i en mobil udgave, så har du en lejet japansk mobil kan du også bruge den der. Der er så nemt lige at tjekke hvordan man kommer hen hvor man nu skal på mobilen. Super!

7-eleven (7 & I-holdings) har deres egne bank-automater (inde i 7-11 butikkerne...) Her tager de mastercard og visakort. Der er dog gebyr på hver gang du hæver, men skal du være i landet i flere måneder er det sikrere end at skulle have VIRKELIG mange penge med hjemmefra. Ellers kan du som regel hæve i Citybank. Der ligger en stor en i Shinjuku, men ved ikke hvor ellers. Jeg sværger til 7-11 ^_^

Ville bare lige tilføje nogle småting :D
Men super nice med sådan en guide, tror den vil være nyttig for nogle...!
Brugeravatar
Mikan
 
Indlæg: 362
Tilmeldt: 13. dec 2006, 09:05
Geografisk sted: KBH

Re: Overlev i Japan guide!

Indlægaf ★Line-chan★ » 29. aug 2009, 18:07

Tak for en masse nyttige og lærerige tips og oplysninger ^-^
♥ ♥ ♥

Billede http://www.mainichifeeling.blogspot.com Billede

もし宜しければ、
あなたを連れしましょうか?
この町の願いが叶うばしょに。
Brugeravatar
★Line-chan★
 
Indlæg: 25
Tilmeldt: 29. jul 2009, 13:42

Re: Overlev i Japan guide!

Indlægaf Airi » 25. sep 2009, 09:50

Har lidt tilfojelser O: Maaske ikke saa meget overlev i Japan, bare ting der er godt at vide.

Skrald - Skraldespande er der ikke ret mange af paa gaden, og hvis det er saa er der flere af dem i forskellige farver. De gaar meget op i at sortere skraldet, og de fleste mennesker har en lille pose i tasken til skrald. Det burde du ogsaa! Der er generelt meget paent paa gaden, saa lad endelig vaere med at smide det rundt omkring.

Shibuya - Ved ikke hvor mange mennesker der er klar over det, men Shibuya er ikke et ret godt "kvarter", eller hvad man nu siger. Hvis du kan, saa lad vaere med at gaa alene, og undgaa de smaa gader selvom du er sammen med nogen. Specielt om aftenen, og endnu mere hvis du ikke kender omraadet godt i forvejen. (Fik det paent forklaret af en fra min klasse, saa det gaelder ikke kun turister, men ogsaa "indfodte", haha.)

Tog parroner - Der er uskrevne regler for hvordan man staar paa en parron naar man venter paa toget. Japanere er gode til det med ko-kulter, so "Watch & Laern".

Proverum - Den her fejl laver jeg ALTID. Og det er vildt pinligt. Hvis du laegger maerke til at der er et lille taeppe eller gulvet generelt bare er anderledes i et proverum - TAG DINE SKO AF. Ellers kommer salgsdamen efter dig. De bliver ikke sure eller noget og er ret hoflige, men man kan godt fornaemme de er irriterede alligevel. Faktisk har jeg endnu ikke oplevet et proverum hvor jeg ikke har skullet tage skoene af udenfor, saa tag det som en tommelfinger regel.

Tog billetter - GEM DEM! Bare fordi du har kobt den og er gaaet igennem de der maskin-ting vil det ikke sige du er faerdig med den. Hvis du ikke har den kan du nemlig ikke komme ud igen ved naeste station! Jeg var selv lige ved at lave denne fejl hvis ikke det var fordi der ikke var nogen skraldespand i naerheden. (Naar du forlader stationen aeder maskinen din billet saa bliv ikke overrasket, haha.)
HEJ.
Brugeravatar
Airi
 
Indlæg: 300
Tilmeldt: 6. feb 2008, 18:01
Geografisk sted: København

Re: Overlev i Japan guide!

Indlægaf Mikan » 25. sep 2009, 11:03

Arphai skrev:Har lidt tilfojelser O: Maaske ikke saa meget overlev i Japan, bare ting der er godt at vide.

Tog billetter - GEM DEM! Bare fordi du har kobt den og er gaaet igennem de der maskin-ting vil det ikke sige du er faerdig med den. Hvis du ikke har den kan du nemlig ikke komme ud igen ved naeste station! Jeg var selv lige ved at lave denne fejl hvis ikke det var fordi der ikke var nogen skraldespand i naerheden. (Naar du forlader stationen aeder maskinen din billet saa bliv ikke overrasket, haha.)


Hvis man er i Tokyo i bare mere end en uge, så bør man VIRKELIG købe et suica card! Intet problem med billetter og ingen kø til at købe billetter.
Det er SÅ meget nemmere, man kan nærmest ikke overleve uden ;)
Brugeravatar
Mikan
 
Indlæg: 362
Tilmeldt: 13. dec 2006, 09:05
Geografisk sted: KBH

Re: Overlev i Japan guide!

Indlægaf Airi » 29. sep 2009, 13:13

Bare fordi man har suica vil det ikke sige man ikke kober billetter alligevel. Nogengange er det billigere at kobe billet. :D

Men det er meget muligt man ikke kommer ud for det som turist - Det skal jeg ikke kunne sige noget om. Det er ogsaa lidt besvaerligt(for mig i hvert fald) at forklare hvordan, men saadan er det bare. xp
HEJ.
Brugeravatar
Airi
 
Indlæg: 300
Tilmeldt: 6. feb 2008, 18:01
Geografisk sted: København

Re: Overlev i Japan guide!

Indlægaf Mikan » 29. sep 2009, 15:16

Arphai skrev:Bare fordi man har suica vil det ikke sige man ikke kober billetter alligevel. Nogengange er det billigere at kobe billet. :D

Men det er meget muligt man ikke kommer ud for det som turist - Det skal jeg ikke kunne sige noget om. Det er ogsaa lidt besvaerligt(for mig i hvert fald) at forklare hvordan, men saadan er det bare. xp


Jeg har aldrig været ude for at der var en prisforskel.
Kun at det er SÅ meget nemmere at scanne kortet og ikke spilde tid på at købe billet. Og fordi man kan ombestemme sig og stå af et andet sted end planlagt hvis man hellere vil noget andet. Det gjorde jeg tit XD Hvis jeg ikke helt vidste præcis hvor jeg ville hen - Tog bare toget og overvejede så undervejs hvor det egentlig ville være lettest at stå af XD
Brugeravatar
Mikan
 
Indlæg: 362
Tilmeldt: 13. dec 2006, 09:05
Geografisk sted: KBH

Re: Overlev i Japan guide!

Indlægaf Airi » 1. okt 2009, 03:20

Lol, her er et eksempel 8D

Klik her for super grimme tegning!

Gron linie er Yamanote-sen.
Pink linie er den straekning hvor jeg korer gratis med mit suica (Ligesom maanedskort 8D)
Gul er min 'start' station og lilla er min destination.

Et suica vil automatisk gaa ud fra at jeg tager den hurtigste vej - Altsaa den lyserode streg. Saa jeg betaler for HELE turen, fra start til slut.
Hvis jeg kober en billet kan jeg "lade som om" jeg har taget den lange rute, og kun kobe billet til den brune straekning som er kortere og sparer penge paa den maade. Men turister faar nok ikke brug for det da det er super dyrt at faa en maanedskort-ordning paa sit suica. (Elsk paa at faa 70% rabat fordi jeg er i high school! :D )
HEJ.
Brugeravatar
Airi
 
Indlæg: 300
Tilmeldt: 6. feb 2008, 18:01
Geografisk sted: København

Re: FAQ: Overlev i Japan guide!

Indlægaf Ooki-kuma-neko » 25. nov 2010, 23:22

Yuna skrev: Er du derimod dreng har du fordelen at de fleste japanske piger syntes at udlændinge er lækre! Jeg har ikke hørt om udenlandske mænd som er blevet myrdet eller andet. Så jeg regner med at det er sikkert nok.

Yay for at være udlænding i Japan!..On topic: Vær dog forberedt på nogle skumle/surmulende blikke fra mange japanske studerende..
Det kan undre en i starten..
Edit: Hvis du skal rejse rundt med tog i Japan i en uges tid eller mere anbefaler jeg også kraftigt at du anskaffer dig et Rail Pass Inden afrejse. Det gør det super let at rejse rundt i hele det syd/nord-lige Japan.. ;)
Link til Rail Pass: http://www.japanspecialisten.dk/cms.cfm?nPageNo=6565
Ooki-kuma-neko
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 11. nov 2010, 21:05


Tilbage til Generelt

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

cron